Incidența crescută a cazurilor de cancer de colon

Cazurile de cancer de colon se clasează pe a doua poziție ca frecvență în rândul celor mai agresive forme de cancer în România. În ultimii 27 […]

Citeste tot...

Dispariția soiurilor vechi de legume

România este cunoscută la nivelul Uniunii Europene pentru fructele și legumele extrem de aromate și sănătoase. Fructele românești își păstrează încă savoarea, mirosul și textura și […]

Citeste tot...

Scoaterea din Dunăre a navelor scufundate

Dunărea, care traversează 10 țări, este al doilea cel mai mare fluviu din Europa. Din punctul de vedere al intereselor de pe scena europeană și al […]

Citeste tot...

Interpelare majoră – Diferențe în privința declarațiilor, a compoziției și a gustului produselor de pe piețele din centrul/estul și din vestul UE

La cea de-a 3524-a reuniune a Consiliului Agricultură și Pescuit, desfășurată la Bruxelles la 6 martie 2017, în cadrul căreia a fost discutată problema dublei calități […]

Citeste tot...

Alocarea deficitară a fondurilor pentru sectorul de sănătate

Conform datelor furnizate de Eurostat, România se clasează pe ultima poziție la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește procentul din PIB alocat sănătății. Astfel, 5,1% […]

Citeste tot...

Criza medicamentelor oncologice

În România există peste 850 000 de persoane care sunt bolnave de cancer, zilnic decedând 130 de pacienți din această cauză. Din numărul total de persoane care suferă […]

Citeste tot...

Vulnerabilitățile piețelor energetice din Europa

Temperaturile scăzute înregistrate la începutul anului au generat varii probleme în ceea ce privește aprovizionarea cu energie în Europa de Sud-Est. Ca reacție la condițiile meteorologice […]

Citeste tot...

Incidența cancerului în rândul agricultorilor

Din păcate, incidența cazurilor de cancer este din ce în ce mai crescută în rândul agricultorilor. Cauzele și tipurile acestei boli diferă, de la cancerul de […]

Citeste tot...

Recoltele de grâu amenințate de o tulpină agresivă

Recoltele de grâu din Europa și Africa de Nord se află într-un pericol real de distrugere din cauza extinderii unei boli cauzate de o tulpină agresivă. […]

Citeste tot...

Comerțul agricol mondial afectat de distrugerile generate de o specie de omidă

O specie de omizi, și anume omida Spodoptera frugiperda, ar putea avea un impact negativ asupra comerțului agricol mondial. Originară din America, aceasta se regăsește și […]

Citeste tot...

Ambalajele folosite pentru alimentele gata preparate afectează sănătatea consumatorilor

În urma unor studii realizate de cercetători americani, a fost semnalat faptul că ambalajele folosite pentru produsele de tip fast-food conțin substanțe dăunătoare pentru sănătatea indivizilor. […]

Citeste tot...

Comercializarea acelorași tipuri de produse, dar cu standarde de calitate diferite, în țările din vestul și estul Europei

În urma unui studiu recent demarat de autoritățile ungare, a fost semnalat faptul că marile companii comercializează aceleași tipuri de produse, sub aceleași branduri, dar la […]

Citeste tot...

Creșterea numărului de inundații în Europa

În ultimii 35 de ani, numărul inundațiilor înregistrate în Europa a crescut de două ori în timp ce la nivel global numărul inundațiilor a crescut de […]

Citeste tot...

Metode reprobabile prin care producătorii maschează zahărul din alimente

În recomandările Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la consumul de zahăr este specificat faptul că un adult ar trebui să consume o cantitate de cel […]

Citeste tot...

Fermieri obligați să dea înapoi subvențiile

În 2010, mulți fermieri au făcut cereri pentru subvenții de la APIA pentru a înființa culturi ecologice. Suma la care se așteptau ei era mult mai […]

Citeste tot...

Standarde scăzute în ceea ce privește cultivarea viței-de-vie

România se clasează pe poziția cinci la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește suprafața cultivată cu viță-de-vie și pe locul 11 în lume. Astfel, România […]

Citeste tot...