Criza financiară și economică a avut urmări semnificative. În întreaga Uniune Europeană există în continuare aproximativ 25 de milioane de șomeri, iar numărul tinerilor șomeri cu vârsta sub 25 de ani fiind peste 5 milioane.

În aceste condiții, promovarea locurilor de muncă, a creșterii și a investițiilor reprezintă prioritatea numărul unu a orientărilor politice pentru actuala Comisie Europeană, după cum s-a prezentat la începutul mandatului său, în vara anului 2014.

În acest context, întreprinderile familiale pot să aibă un rol decisiv în ceea ce privește depășirea crizei financiare și economice, și revitalizarea economiei, iar concluziile la care a ajuns grupul de experți al Comisiei Europene în raportul său din 2009, au subliniat faptul că peste 60% din întreprinderi din UE sunt întreprinderi familiale, asigurând aproximativ 40-50% din locurile de muncă din sectorul privat.

Am votat în favoarea raportului referitor la întreprinderile familiale din Europa deoarece aceste întreprinderi au o viziune pe termen mai lung decât cele care nu sunt conduse de proprietarii lor, asigurându-se totodată că și generațiile viitoare obțin performanțe economice bune.