Lipsa unităților de procesare în România

Fermierii ar putea ajunge mai ușor cu produsele lor pe piață, în special în supermarketuri, dacă s-ar asocia și ar avea în vedere procesarea. Practic, prin asocierea cooperativelor, se pun la dispoziția fermierilor fabrici de procesare, abatorizare, depozite de colectare a legumelor și fructelor, fabrici de conservare. Un sistem integrat de producție ajută la scăderea prețurilor, astfel încât producția fermierilor români să fie valorificată pe tot parcursul anului, nu doar în sezon. O parte dintre legumele produse în România ajung pe rafturile marilor supermarketuri, însă legumele pot fi și procesate. Lipsa unităților de procesare în România a creat de-a lungul timpului mari probleme, în sensul în care agricultorii aruncau producțiile pe câmp pentru că li se strica marfa. Obiectivul principal este acela de a promova produsele românești pe piața autohtonă, dar și pe cea internațională, cu ajutorul unui sistem de management de producție integrat.

Care sunt instrumentele de care dispune Comisia pentru a impune elaborarea unui plan de promovare a produselor românești pe piața autohtonă și internațională cu ajutorul unui sistem de management al producției integrat?