Martin Schulz şi Jean Claude Juncker nu pot să asiste pasivi la încălcarea dreptului la vot al cetăţenilor din diaspora!

 În calitate de membru al Parlamentului European, am adresat o scrisoare deschisă celor doi lideri europeni, Martin Schulz şi Jean Claude Juncker, prin care le-am solicitat ca în calitate de preşedinte al Parlamentului European şi de preşedinte al Comisiei Europene, să îşi exercite prerogativele de garanţi ai drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor din UE şi să le solicite lui Victor Ponta şi factorilor responsabili să fie luate de îndată toate măsurile necesare astfel încât cetăţenii români din diaspora să îşi poată exercita dreptul de vot.

Singura soluţie în acest caz este înfiinţarea de noi secţii de votare, astfel încât să nu se mai calce în picioare dreptul fundamental al cetăţenilor, prevăzut de Constituţia României şi de Carta Drepturilor Omului, şi anume acela de a vota. Din păcate, acest lucru este refuzat în mod inexplicabil de către Victor Ponta şi guvernul pe care îl conduce, sub pretextul că nu au cadrul legal, deşi au la îndemână instituţia Ordonanţei de Urgenţă, atât de des folosită.

Ambasadorul României la Paris a transmis faptul că, din informaţiile pe care le deţine, la cele două secţii de votare amplasate la ambasadă se vor prezenta la vot peste 10.000 de cetăţeni români. Practic, este aproape imposibil ca aceşti oameni să poată vota. Iar dumneavoastră, domnule Schulz şi domnule Juncker, nu îi puteţi ignora. Şi ei sunt cetăţeni europeni!