Mediafax.ro- Daniel Buda sesizează CE: Jumătate din oraşele din România rămân fără 50% din banii de la Guvern

Europarlamentarul Daniel Buda spune că va sesiza Comisia Europeană şi Congresul Puterilor Locale şi Regionale de la Strasbourg legat de faptul că legislaţia privind administraţia locală a fost modificată astfel încât jumătate din oraşele şi comunele din România rămân fără 50% din banii de la Guvern.

Într-un comunicat de presă transmis duminică, europarlamentarul Daniel Buda, co-preşedinte al PNL Cluj, susţine că Liviu Dragnea şi Victor Pontaau modificat legislaţia astfel încât mai mult de jumătate din comunele şi oraşele din România sunt condamnate la subdezvoltare şi trebuie ”să stea cu mâna întinsă la aceşti vătafi”.

Daniel Buda mai susţine că toate programele şi proiectele, inclusiv cele finanţate din fonduri europene, vor fi blocate din cauza lipsei cofinanţării, în condiţiile în care banii de la Guvern sunt cu peste 50 la sută mai puţini comparativ cu anul trecut.

„În aceste condiţii, voi sesiza Congresul Puterilor Locale şi Regionale de la Strasbourg, astfel încât, în urma dezbaterilor de aici, problemele din România să fie prinse în următorul raport de monitorizare a situaţiei din statele membre”, spune europarlamentarul.

Totodată, potrivit acestuia, şi Comisia Europeană va fi sesizată asupra „dezastrului provocat de către Liviu Dragnea” în administraţia publică locală.

”Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu poate ignora situaţia dezastruoasă din România!”, adaugă Daniel Buda.