Membrii Guvernului Ponta se laudă cu „perfomanţe” mincinoase

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, promite că România va ajunge în acest an la o absorbţie a fondurilor europene de peste 80%, corespunzătoare cadrului financiar 2007-2013. În condiţiile în care, pentru perioada 2007-2013, România a ajuns la o rată a absorbţiei fondurilor europene cu puţin peste 50%, este surprinzător faptul că ministrul „briliant”, Eugen Teodorovici, îşi permite să vorbească despre „performanţă”, în loc să îşi recunoască eşecul şi să facă eforturi pentru identificarea cauzelor acestui eşec, precum şi a soluţiilor care se impun.

Având în vedere faptul că anul 2015 este ultimul an în care România mai poate atrage fonduri europene pentru perioada 2007-2013, consider că o reformare majoră a strategiei ţării noastre în acest domeniu este extrem de necesară, mai ales că banii care nu vor fi cheltuiţi în acest an vor fi pierduţi. Mai mult decât atât, România are urgent nevoie de elaborarea legislaţiei interne care să permită atragerea fondurilor europene pentru exerciţiul bugetar european 2014-2020. Orice întârziere în ceea ce priveşte lipsa acestei legislaţii afectează iremediabil procesul de absorbţie pentru următorii ani.

Le-am solicitat aşadar atât premierului Victor Ponta, cât şi ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, să nu mai promită, ci să FACĂ! Altminteri, România va avea de suferit şi în anul 2015 din cauza propriei lor incompetenţe.