Ministrul de Externe și ambasadorul României în Republica Elenă trebuie să intervină de urgență!

MinistPPErul de Externe, doamna Ramona Mănescu și ambasadorul României în Republica Elenă, E.S. Lucian Fătu, trebuie să intervină de urgență pentru a soluționa problema cu care se confruntă turiștii români aflați pe insula Samothraki din Grecia!

Sute de români se află într-o situația dramatică în urma incendiilor de vegetație care au izbucnit pe această insulă iar feriboturile au întâmpinat grave dificultăți tehnice în a asigura transportul turiștilor pe continent.
Din această cauză, cetățenii români, alături de alți peste 1500 de turiști francezi, sârbi și bulgari, au fost puși în situația de a achita sume exorbitante pe camerele de hotel sau, mai grav, au fost nevoiți să doarmă afară, în praf și printre autovehiculele parcate în fața unităților de cazare. Din păcate, autoritățile locale de pe această insulă s-au dovedit a fi depășită de situație având în vedere faptul că un număr redus de turiști au reușit să găsească adăpost în clădirile municipalității. Mai mult, autoritățile au anunțat faptul că doar în cursul zilei de miercuri se va putea asigura transportul turiștilor cu feribotul, acest lucru în condițiile în care incendiile de vegetație se extind de la o oră la alta.
În aceste condiții, solicit autorităților române să intervină în regim de urgență pentru a se asigura că viața conaționalilor noștri nu este pusă sub nicio formă în pericol și, mai mult, pentru a ajuta autoritățile grecești în eforturile de a-i transporta pe turiștii români și nu numai de pe insulă pe continent.