Ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Oros Nechita Adrian

PPEMinistrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Oros Nechita Adrian, a primit marţi aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului, cu 17 voturi pentru și 7 împotrivă.

Adrian Oros: “În ceea ce privește epidemia de pestă porcină, situația este foarte gravă. Aproape toată România e în zona roșie. Din păcate, la 24 octombrie aveam 22 de județe în zona roșie, din care 15 exploatații mari. În toată această perioadă am fost în legătură și cu producătorii și cu ANSVSA. Am văzut și propunerea de Ordin a Ministerului Agriculturii. Avem și noi un asemenea proiect, dar acțiunea e mult mai complexă, coordonatorul principal fiind Ministerul de Interne. Măsurile luate au fost incomplete, ceea ce a dus la neîncrederea populației. Dacă intrăm cu totul în zona roșie, va însemna să nu mai putem exporta multă vreme carne de porc sau porci vii.”