Mobilizarea Fondului european de ajustare la globalizare pentru angajații disponibilizați de la compania Dräxlmaier

Fondul european de ajustare la globalizare are un rol esențial în sprijinirea lucrătorilor afectați de schimbările structurale intervenite în practicile comerciale mondiale. Reprezentanții fabricii de componente auto Dräxlmaier de la Pitești au anunțat că vor renunța la fabrica de cablaje auto, unde lucrează 800 de persoane care vor intra în șomaj.

Aspectele care au declanșat aceste disponibilizări derivă din reducerea comenzilor și pierderea unui client important care și-a mutat producția în Mexic. Cei 800 de angajați vor beneficia de salarii compensatorii, între 10 și 12 astfel de remunerații.

În situația în care acest fond ar fi mobilizat, lucrătorii ar beneficia de diferite măsuri active pe piața forței de muncă, cum ar fi: serviciile de consiliere profesională, facilitarea căutării unui loc de muncă, formarea integrată, alocații pentru căutarea unui loc de muncă și pentru formare.

În ce măsură consideră Comisia că România va putea solicita mobilizarea Fondului european de ajustare la globalizare pentru angajații disponibilizați de la compania Dräxlmaier?