Mobilizarea Fondului european de ajustare la globalizare pentru angajații disponibilizați de la Complexul Energetic Oltenia

Fondul european de ajustare la globalizare are un rol esențial în sprijinirea lucrătorilor afectați de schimbările structurale intervenite în practicile comerciale. Reprezentanții Complexului Energetic Oltenia au anunțat că vor disponibiliza 200 de salariați începând cu data de 1 iunie. Complexul Energetic Oltenia este unul dintre cei mai mari producători de energie din țară. La baza deciziei de disponibilizare a celor 200 de angajați se află măsurile cuprinse în planul de restructurare, reorganizare și eficientizare. În situația în care acest fond ar fi mobilizat, lucrătorii ar beneficia de diferite măsuri active pe piața forței de muncă, cum ar fi: servicii de consiliere profesională, facilitarea căutării unui loc de muncă, formarea integrată, alocații pentru căutarea unui loc de muncă și pentru formare.

În ce măsură consideră Comisia că România va putea solicita mobilizarea Fondului european de ajustare la globalizare pentru angajații disponibilizați de la Complexul Energetic Oltenia?

Are în vedere Comisia declanșarea procedurii în vederea acordării de sprijin angajaților disponibilizați de Complexul Energetic Oltenia?