Motorul economiei, „gripat” de guvernarea PSD-ALDE!

PPECangrena PSD-ALDE distruge principalii vectori de creștere reală a economiei. Conform barometrului realizat de IRSOP şi SNSPA, anul acesta s-a înregistrat cel mai slab rezultat din ultimii cinci ani în ce privește producția industrială. Numărul angajaților este în scădere de trei luni încoace, comenzile pentru export au scăzut și ele dramatic.

Industria, sectorul care aduce poate cea mai mare valoare adăugată, a înregistrat rezultate extrem de slabe. Oamenii de afaceri din industrie anunță tendința este ca cererea și producția să continue să scadă în timp ce costurile de producție vor crește. Pe fondul instabilității fiscale, juridice și politice generate de guvernarea PSD-ALDE, companiile mari își scad masiv investițiile. Astfel, conform situațiilor financiare ale celor mai mari 1.000 de companii, care concentrează jumătate din veniturile tuturor firmelor active în România, acestea au renunțat la investițiile semnificative planificate.

Guvernarea PSD-ALDE a pulverizat veniturile, a generat un deficit fiscal record, dar și îndatorări istorice. Iar acest lucru în timp ce fondurile europene alocate României rămân neatinse. Incapacitatea guvernării PSD-ALDE de a atrage fonduri europene pentru a revitaliza industria poate duce la falimentarea întregului sector. Acțiunile coaliției PSD-ALDE depășesc logica economică, îngropând mediul de afaceri, sărăcind populația și îndatorând românii pentru generații întregi! Încasările publice, veniturile fiscale ca pondere în PIB sunt la minim istoric, doar 26%, cel mai redus procent din Uniunea Europeană. Voi solicita Comisiei Europene, în baza procedurilor parlamentare de care dispun, să îmi transmită instrumentele de care dispune în vederea sprijinirii creșterii producției industriale, dar și recomandările pentru autoritățile române în ceea ce privește gestionarea deficitului fiscal și a datoriei publice.