Naţiunile lumii au datoria de a se uni în lupta împotriva terorismului!

După nici trei săptămâni de la dezbaterea din plenul Parlamentului European cu privire la Raportul Senatului SUA privind utilizarea torturii de către CIA, unde am atras atenţia asupra pericolului pe care terorismul îl exercită asupra societăţii contemporane, iată că am asistat din nou la un moment regretabil, un atac terorist, soldat cu moartea a 12 persoane şi rănirea a altor 24.

Atentatele teroriste din ultimii ani, atât din SUA precum şi cele din Madrid, Londra şi acum cel din Paris, ne demonstrează faptul că nu există naţiuni sigure, iar terorismul răpeşte vieţi nevinovate şi loveşte cu o putere inimaginabilă asupra milioanelor de alte vieţi care sunt puse zilnic în pericol.

Evenimentele condamnabile, precum cel petrecut la Paris, trebuie să reprezinte un semnal de alarmă pentru toate naţiunile. Liderii mondiali trebuie să îşi unească forţele într-un demers comun, să abandoneze atitudinea defensivă şi să reacţioneze sau, să devină ofensive. Respectarea dreptului la viaţă, a libertăţii omului dar şi întărirea capacităţii pentru a face tot ceea ce este necesar pentru a limita astfel de atacuri teroriste trebuie să reprezinte obiectivele comune ale naţiunilor.