Noi oportunități pentru tineri oferite de Comisia Europeană!

PPEProgramul Corpul european de solidaritate este o inițiativă importantă a Comisiei Europene menită să consolideze solidaritatea europeană. Acesta este necesară mai mult ca oricând date fiind ratele șomajului în rândul tinerilor, criza economică sau creșterea euroscepticismului.

Zilele acestea, Comisia Europeană a publicat cererea de propuneri din 2020 în cadrul Corpului european de solidaritate. Un buget preconizat de 117 milioane de euro va fi disponibil pentru a sprijini activitățile de solidaritate, deschizând noi oportunități pentru tineri de a se implica într-o gamă largă de domenii. Pentru a aborda provocările cu care se confruntă Europa în mod sustenabil și a promova solidaritatea cât mai curând posibil, Corpul european de solidaritate se concentrează pe viitorul Europei: tinerii.

Corpul european de solidaritate are ca obiectiv să devină punctul central de intrare al UE pentru tinerii care doresc să se implice în activități de voluntariat sau să lucreze la proiecte în beneficiul comunităților și al persoanelor din întreaga Europă. Ideea este de a oferi tinerilor oportunitatea de a dobândi competențe valoroase pentru dezvoltarea personală, socială, civică și profesională, inclusiv învățarea și formarea, ajutând în același timp și alte persoane! Încurajez toți tinerii europeni să se implice în conturarea viitorului societății europene, și nu numai, iar un prim pas reprezintă înscrierea în Corpul european de solidaritate!