O nouă strategie inovatoare și de perspectivă privind comerțul și investițiile

În prezent, UE este cea mai bogată economie din lume. Din păcate, conform previziunilor emise de specialiști, până în 2050, UE 28 va reprezenta numai 15 % din PIB-ul mondial, scăzând de la procentul de 23,7 % înregistrat în 2013, astfel că centrul de generare a bogăției se va deplasa către est, spre regiunea Asia-Pacific.

Având în vedere acest derapaj, consider că este nevoie urgentă de o strategie comercială și de investiții cuprinzătoare și de perspectivă, pentru a oferi o relansare a activităților economice și comerciale.

Susțin necesitatea unei politici comerciale care să răspundă preocupărilor cetățenilor și, în același timp, avem nevoie de mai multă transparență, angajament și responsabilitate față de toate părțile implicate.

M-am exprimat în favoarea acestui raport, considerând că politica comercială a UE este de o importanță geopolitică și economică deosebită pentru ca Europa să modeleze globalizarea, să consolideze standardele internaționale și să îmbunătățească accesul la piețele străine.