Organizația Lapar solicită să fie consultată în privința organismelor modificate genetic

Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România solicită autorităților să fie consultată în procesul de elaborare a poziției oficiale a României în ceea ce privește cultivarea organismelor modificate genetic pe teritoriul țării noastre, deoarece decizia finală luată pe această problemă îi afectează direct pe aceștia. Pentru a ușura acest proces, fermierii din organizație au trimis deja scrisori deschise Guvernului României, Președinției și comisiilor de specialitate din cadrul Parlamentului. Fermierii doresc pe această cale să participe activ la transmiterea poziției oficiale a României.

Fermierii sunt îngrijorați de faptul că, pe bază legală, directivele UE permit statelor membre să restricționeze sau chiar să interzică cultivarea pe teritoriul lor a plantelor modificate genetic autorizate de UE.

Ce alte măsuri propune Comisia pentru a permite fermierilor din România să cultive OMG-uri pe terenurile lor menționând, totuși, în momentul comercializării, faptul că acestea sunt modificate genetic?