Criza ouălor contaminate

Autoritățile din România au descoperit o tonă de gălbenuș de ou lichid contaminat cu fipronil, o substanță chimică cu toxicitate mare, care poate provoca tulburări neurologice […]

Citeste tot...

Îngrădirea drepturilor turiștilor români blocați la Lisabona nu poate rămâne fără reacție la nivel european

Cei 35 de turiști români care trebuiau să ajungă în data de 27 august din Lisabona în România au fost nevoiți să se confrunte cu aceeași problemă […]

Citeste tot...

Concentrații ridicate de Cesiu 137 în conservele de ton

În urma unui studiu realizat de Asociația Pro Consumatori, membră a Organizației Europene a Consumatorilor, a fost semnalat nivelul ridicat de Cesiu 137 din conservele de […]

Citeste tot...

Cheltuielile din România aferente educației sunt extrem de reduse în raport cu cele din statele europene

Conform datelor furnizate de Oficiul de Statistică al Uniunii Europene, România se clasează pe ultimele poziții la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește cheltuielile pe […]

Citeste tot...

Blocarea inexplicabilă a pieței israeliene de ovine și bovine românești

România se află în pragul de a pierde deschiderea către piața israeliană de ovine și bovine, acest lucru în condițiile în care, în anul 2016, din […]

Citeste tot...

Usturoiul românesc merge la export în timp ce noi importăm usturoi contaminat din China

România se află în situația în care importă usturoi din China în detrimentul producțiilor autohtone din cauza prețului mai scăzut al acestui aliment pe piața internă. […]

Citeste tot...

Sistemul deficitar al cooperativelor din România

Legea cooperativelor agricole a suferit diverse modificări în ultimii ani, cea mai importantă dintre acestea fiind realizată în anul 2016. Modificările au survenit ca urmare a […]

Citeste tot...

Schimbarea paradigmei în acordarea subvențiilor

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană produce consecințe inevitabile asupra structurii bugetului comunitar. Documentul de reflecție asupra viitorului finanțelor UE elaborat de către Comisia Europeană propune […]

Citeste tot...

Produse cu „etichetă curată”

„Clean Label” sau „eticheta curată” este un concept prezent în Europa de mai mulți ani, iar în ultima perioadă este în plină creștere grație cererii tot […]

Citeste tot...

Metode de aromare cu fum a cărnii comercializate în magazine

Majoritatea produselor din carne afumată care sunt comercializate în supermarketuri prezintă cel puțin două probleme. Astfel, de cele mai multe ori, carnea nu este afumată natural, […]

Citeste tot...

Gradul de absorbție extrem de scăzut a fondurilor europene în sectorul vitivinicol

În România, gradul de absorbție a fondurilor europene în sectorul vitivinicol a scăzut de la 100 % în 2014 la aproximativ 10 % în prezent. Potrivit reprezentanților Patronatului […]

Citeste tot...

Bani de restituit către APIA din cauza unor modificări pe parcurs

Un subiect extrem de dezbătut la nivelul sectorului agricol este simplificarea, însă, din păcate, există situații în care statele membre își creează singure probleme, ceea ce […]

Citeste tot...

Practici neloiale ale supermarketurilor în ceea ce privește promovarea roșiilor din import

Programul național pentru sprijinirea sectorului de cultură a roșiilor a fost creat cu scopul de a sprijini producătorii în obținerea recoltelor de roșii mai devreme, astfel […]

Citeste tot...

Situația îngrijorătoare a crescătorilor de ovine

Reprezentanți ai Asociației crescătorilor de ovine și caprine semnalează riscul înjumătățirii, până în anul 2020, a numărului de oi deținute de fermierii români. De asemenea, a […]

Citeste tot...