Domnule președinte, doamna comisar, doamnelor și domnilor colegi, în primul rând doresc să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect de inițiativă, Unității […]
Citeste tot...Domnule președinte, doamna comisar, doamnelor și domnilor colegi, mulțumesc tuturor pentru intervenții. De fapt, dezbaterea de aici ne demonstrează încă o dată cât de importantă este […]
Citeste tot...Autoritățile din România au descoperit o tonă de gălbenuș de ou lichid contaminat cu fipronil, o substanță chimică cu toxicitate mare, care poate provoca tulburări neurologice […]
Citeste tot...Cei 35 de turiști români care trebuiau să ajungă în data de 27 august din Lisabona în România au fost nevoiți să se confrunte cu aceeași problemă […]
Citeste tot...În urma unui studiu realizat de Asociația Pro Consumatori, membră a Organizației Europene a Consumatorilor, a fost semnalat nivelul ridicat de Cesiu 137 din conservele de […]
Citeste tot...Conform datelor furnizate de Oficiul de Statistică al Uniunii Europene, România se clasează pe ultimele poziții la nivelul Uniunii Europene în ceea ce privește cheltuielile pe […]
Citeste tot...România se află în pragul de a pierde deschiderea către piața israeliană de ovine și bovine, acest lucru în condițiile în care, în anul 2016, din […]
Citeste tot...România se află în situația în care importă usturoi din China în detrimentul producțiilor autohtone din cauza prețului mai scăzut al acestui aliment pe piața internă. […]
Citeste tot...Legea cooperativelor agricole a suferit diverse modificări în ultimii ani, cea mai importantă dintre acestea fiind realizată în anul 2016. Modificările au survenit ca urmare a […]
Citeste tot...Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană produce consecințe inevitabile asupra structurii bugetului comunitar. Documentul de reflecție asupra viitorului finanțelor UE elaborat de către Comisia Europeană propune […]
Citeste tot...„Clean Label” sau „eticheta curată” este un concept prezent în Europa de mai mulți ani, iar în ultima perioadă este în plină creștere grație cererii tot […]
Citeste tot...Majoritatea produselor din carne afumată care sunt comercializate în supermarketuri prezintă cel puțin două probleme. Astfel, de cele mai multe ori, carnea nu este afumată natural, […]
Citeste tot...În România, gradul de absorbție a fondurilor europene în sectorul vitivinicol a scăzut de la 100 % în 2014 la aproximativ 10 % în prezent. Potrivit reprezentanților Patronatului […]
Citeste tot...Un subiect extrem de dezbătut la nivelul sectorului agricol este simplificarea, însă, din păcate, există situații în care statele membre își creează singure probleme, ceea ce […]
Citeste tot...Programul național pentru sprijinirea sectorului de cultură a roșiilor a fost creat cu scopul de a sprijini producătorii în obținerea recoltelor de roșii mai devreme, astfel […]
Citeste tot...Reprezentanți ai Asociației crescătorilor de ovine și caprine semnalează riscul înjumătățirii, până în anul 2020, a numărului de oi deținute de fermierii români. De asemenea, a […]
Citeste tot...