Parlamentul European a adoptat Regulamentul privind reutilizarea apei prin care se poate garanta fermierilor accesul!

PPE Parlamentul European a adoptat Regulamentul privind reutilizarea apei prin care se poate garanta fermierilor accesul la o aprovizionare mai previzibilă cu apă curată și îi poate ajuta să se adapteze la schimbările climatice!

Parlamentul European adoptat în sesiunea plenară din această săptămână Regulamentul privind reutilizarea apei, propus de Comisia Europeană în mai 2018. Acest lucru marchează ultima etapă înainte de intrarea în vigoare a noilor norme care definesc criterii minime armonizate privind calitatea apei pentru reutilizarea în condiții de siguranță a apelor urbane reziduale tratate în rețelele de irigații agricole.
Noile norme dau utilitate apelor reziduale nepotabile, contribuind, de asemenea, la reducerea costurilor economice și de mediu legate de crearea de noi surse de apă.
Datorită Regulamentului privind reutilizarea apei, fermierii vor putea să se bazeze nu numai pe surse de apă mai previzibile, iar furnizorii de tehnologii vor avea noi oportunități de investiții. Aceasta este o ilustrare perfectă a modului în care economia circulară funcționează în practică și acționează în beneficiul tuturor.
Noile norme vor facilita și vor stimula adoptarea acestei practici benefice, garantând, în același timp, că acest lucru se face într-un mod sigur și ecologic. Pe timp de criză, importanța asigurării rezilienței lanțurilor de aprovizionare cu alimente devine din ce în ce mai evidentă. În calitate de membru al Parlamentului European, am votat în favoarea acestui regulament deoarece reutilizarea apei le poate garanta fermierilor accesul la o aprovizionare mai previzibilă cu apă curată și îi poate ajuta să se adapteze la schimbările climatice.