Parlamentul European, promotorul principal al democrației europene!

PPEÎn cadrul ședintei plenare de la Strasbourg a Parlamentului European, are loc o dezbatere importantă pe marginea Concluziilor reuniunii Consiliului European din 20-21 iunie, la care participă reprezentanții Consiliului European și Comisiei.

▶ Donald TUSK, președintele Consiliului European, a subliniat în intervenția sa faptul că: „Parlamentul are o legitimitate puternică. Consiliul European când a propus noi lideri s-a întâlnit cu Parlamentul tocmai pentru a ne asigura că deciziile sunt luate în comun. La vârf este o schimbare pozitivă. Nu doar că Europa vorbește despre femei, ci își alege femei în fruntea sa.”

▶ Maroš ŠEFČOVIČ, vicepreședintele Comisiei Europene, a transmis următoarele idei: „Am discutat despre posturi și funcții în ultimele nopți. Durează timp să pui omul potrivit la locul potrivit, mai ales când miza este UE. Vă felicit pe toți cei care ați fost ales și vă urez mult succes. Cu toții așteptăm strânsa cooperare cu dumneavoastră. Consiliul din iunie a fost și despre prioritățile din următorii cinci ani. Dimensiunea socială-acum mai mult ca niciodată trebuie să ne asigurăm că există oportunități pentru fiecare dintre noi. Schimbările climatice- am fost mândru că am putut semna în numele UE Acordul de la Paris și cel de la New York. UE are cea mai mare contribuție la atingerea obiectivelor referitoare la schimbările climatice. Ne-am asumat angajamentul de a investi cel puțin 25% din bugetul noului exercițiu pentru combaterea schimbărilor climatice. Cetățenii au solicitat o Europă eficientă, iar pentru asta este nevoie de un buget adoptat.”

▶ Esteban GONZÁLEZ PONS, în numele grupului PPE, a subliniat faptul că: „Îi felicit pe noii colegi, pe veterani. Avem răspunderea de a-i reprezenta pe cetățeni. Din păcate, nu voi felicita Consiliu și nici pe extremiști. Marți, extremiștii s-au întors cu spatele când s-a intonat imnul UE. PPE este grupul care a fundat UE, noi suntem întotdeauna dispuși să facem sacrificii pentru binele Uniunii. Europa, dincolo de faptul că trebuie să pară democrată, trebuie să fie democrată. Îi rog pe membrii Consiliului să se gândească la un lucru: viitorul Europei nu mai poate fi decis în spatele ușilor. În Europa, poporul este cel care trebuie să hotărască deoarece asta înseamnă democrația.”