Persecutarea creștinilor în întreaga lume, în legătură cu uciderea unor studenți în Kenya de către grupul terorist Al-Shabaab

Globalizarea persecuţiei împotriva creştinilor este un fenomen în continuă agravare şi extindere geografică. Principala ameninţare cu care se confruntă populaţia creştină este extremismul islamic. Printre ţările care cunosc un fenomen de profundă radicalizare islamică şi în care creştinii sunt supuşi violenţelor, se află Kenya, Nigeria, Irakul, Siria, Republica Centrafricană, Sudanul și Pakistanul.

În acest context, vorbim despre atacul petrecut în Kenya, unde 147 de studenți au fost victimele unui atac comis de grupul terorist Al-Shabaab. Acest atac scoate la iveală vulnerabilitatea oamenilor în fața unor grupări formate pentru a induce nejustificat teroarea la nivel mondial. Asemenea atacuri, de o gravitate deosebită și lipsite de orice justificare, ne întăresc și mai mult angajamentul de a lupta împotriva terorismului internațional și a extremismului.

Evenimentele petrecute în Kenya reprezintă un semnal de alarmă pentru pacea mondială și pentru organizațiile antiteroriste.

Ţinând cont de faptul că, în 2014, aproximativ 4 344 de creştini au fost ucişi din cauza religiei pe care o profesau, de două ori mai mult decât în 2013 (2 123 de victime), am votat în favoarea acestei propuneri de rezoluţie pentru ca lumii creştine să i se asigure condiţii de securitate şi integritate.