Persoanele fizice autorizate nu mai pot comercializa produsele în piețe

După introducerea atestatului de producător agricol și a carnetelor de comercializare, persoanele fizice autorizate nu mai știu cum să își comercializeze produsele în piețe în mod legal. O altă problemă este că nu pot obține acest atestat de producător din cauză că documentul este doar pentru persoane fizice. Dacă ar vrea să elibereze bon fiscal, nu au cum să facă acest lucru, deoarece casele de marcat sunt doar pentru comercializarea mărfurilor și nu pot fi fiscalizate pentru codurile CAEN de cultivare a plantelor. În prezent, sunt mii de fermieri în această situație care nu pot să vândă legal produsele din gospodărie. O soluție la această problemă ar fi ca persoana fizică autorizată să obțină de la Registrul Comerțului încă un cod CAEN pentru comercializare.

Care este punctul de vedere al Comisiei cu privire la acest blocaj suferit de persoanele fizice autorizate privind comercializarea în piețe?

Care sunt recomandările Comisiei pentru autoritățile române în vederea remedierii acestei situații, astfel încât persoanele fizice autorizate să nu înregistreze pierderi financiare irecuperabile?