PNL și președintele Klaus Iohannis au demonstrat că sunt o forță în Europa!

PPEAlături de colegii mei din PNL Cluj și alături de peste 3500 de liberali din toate județele țării, particip astăzi la Colegiul Național al PNL, desfășurat la Romexpo în București.

Vă redau mai jos discursul pe care l-am susținut în fața delegaților PNL:
“Domnule Președinte Ludovic Orban, distinși membri ai Biroului Executiv, doamnelor și domnilor parlamentari, dragi primari și aleși locali dar, nu în ultimul rând, dragi prieteni, membri ai PNL, mă bucur să fim astăzi împreună, în număr atât de mare, la ședința Consiliului Național.
Încă de la început, în calitate de europarlamentar, aș dori să vă mulțumesc în numele meu și al colegilor mei pentru implicarea dumneavoastră în campania electorală pentru alegerile din 26 mai.
În același timp, aș dori să vă felicit deopotrivă pe toți cei prezenți și pe cei de acasă pentru rezultatele obținute. Fără dumneavoastră și fără sutele de mii de membri implicați în campania electorală, nu am fi reușit să ne impunem pe primul loc în aceste alegeri.
De asemenea, aș dori să le mulțumesc milioanelor de români care au fost alături de noi și care ne-au acordat votul lor de încredere, un vot care ne onorează dar, în același timp, ne responsabilizează.
Partidul Național Liberal, într-un strâns parteneriat cu domnul președinte Klaus Iohannis și împreună cu reprezentanții PPE, a demonstrat că este o forță în Europa. O forță care a reușit să păstreze Uniunea Europeană pe direcția cea bună, într-un context european tumultos și să o apere de curentele extremiste și naționaliste. Iar când spun acest lucru, mă refer, în principal, la alegerea președintelui Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen. Nici nu știți cât de complicat și de greu a fost cu aceste alegeri și îi mulțumesc lui Dumnezeu că am reușit să consolidăm Uniunea Europeană în lume.
În același timp, dragi colegi, datorită forței pe care ne-ați dat-o, am reușit să obținem importante funcții de conducere la nivelul Parlamentului European și a grupului politic PPE. Astfel, dincolo de faptul că Rareș Bogdan este șeful delegației române, am reușit să obținem vicepreședinția grupului PPE, ocupată de colegul nostru, Siegfried Mureșan. De asemenea, extrem de importantă este funcția de președinte al Comisiei de Industrie, Cercetare și Energie, unde doamna Adina Vălean va asigura conducerea acesteia. Colegul nostru, Cristian Bușoi a reușit să obțină funcția de vicepreședinte al Comisiei de Sănătate, Mediu și Siguranță Alimentară. Extrem de important este și faptul că domnul Marian Jean Marinescu, colegul nostru, a obținut funcția de coordonator al grupului PPE în Comisia de Transporturi și Turism. Și, cu voia dumneavoastră, nu mai puțin important este faptul că am reușit să obțin funcția de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură.
De altfel, toți colegii europarlamentari au obținut poziții în cele mai relvante Comisii de la nivelul Parlamentului European, ceea ce reprezintă o garanție în plus a faptului că politicile europene, transpuse în Directive și Regulamente, vor îmbrăca nevoile și realitățile din România.
Mai departe, doresc să vă asigur că reprezentanții PNL o vor susține cu aceeași fermitate pe Laura Codruța Koveși să obțină funcția de Procuror General European. Iar pentru acuratețea istorică, trebuie să subliniem faptul că, fără votul celor 5 colegi liberali din Comisia LIBE, doamna Koveși nu ar fi reușit să obțină susținerea Parlamentului European pentru această importantă funcție.
Noi, cei din Partidul Național Liberal, singurul partid care contează cu adevărat în Parlamentul European, vom fi o garanție a respectării drepturilor și libertăților românilor, oriunde s-ar afla și, în același timp, reprezentanții corecți ai intereselor României în Uniunea Europeană și în lume.
Desigur, dragi colegi, suntem astăzi în fața unui nou ciclu electoral și, mai exact, în fața campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Fără discuție, câștigarea acestor alegeri reprezintă pentru noi piatra de temelie într-un parcurs care ne va asigura accederea la guvernarea de care România are astăzi nevoie.
Suntem primii în opțiunile electoratului, avem cel mai bun candidat la președinție, în persoana domnului Klaus Iohannis, dar vreau să vă spun că bătălia nu este de la început câștigată. Dimpotrivă, este nevoie de multă muncă și implicarea fiecăruia dintre noi.
Plecând de la președintele de partid, parlamentari, europarlamentari, primari, aleși locali sau simpli membri, trebuie să ne aflăm cu toții în tranșeele unei bătălii pe viață și pe moarte, cu un PSD care nu este învins, ci este doar rănit. Guvernarea PSD-ALDE și-a demonstrat incapacitatea de absorbție a fondurilor europene în folosul cetățeanului român și al comunităților, a transformat România de astăzi într-o țară în care incompetența este ridicată la rang de virtute, iar guvernarea este bazată doar pe clientela de partid și nepotism, o țară în care siguranța cetățeanului este la fel de vulnerabilă ca o frunză în vânt.
În acest context, România are nevoie de un președinte de dreapta, dar și de o guvernare de dreapta responsabilă, iar domnul Klaus Iohannis, împreună cu PNL reprezintă garanția în acest sens.
Am convingerea că împreună vom reuși.
Așa să ne ajute Dumnezeu!”