Premierul României, domnul Ludovic Orban, prezent la ședința Grupului PPE din Parlamentul European!

PPEÎn acest moment, sunt prezent la ședința Grupului PPE unde participă, ca și invitat, premierul României, domnul Ludovic Orban. În perioada 7-9 ianuarie 2020, premierul Orban se află în vizită de lucru la Bruxelles, unde se va întâlni cu oficiali europeni și NATO.

Astfel, în prima zi a vizitei, premierul Ludovic Orban a avut o întrevedere bilaterală cu Charles Michel, președintele Consiliului European, o serie de întâlniri cu oficiali ai Comisiei Europene, respectiv cu Michel Barnier, negociatorul-șef al Uniunii pentru retragerea Regatului Unit din UE, cu Oliver Varhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, cu Frans Timmermans, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, precum și cu Johannes Hann, comisar european pentru buget și resurse umane.

Astăzi, în cea de-a doua zi a vizitei la Bruxelles, prim-ministrul Ludovic Orban se află la Parlamentul European, unde a avut o întrevedere bilaterală cu David Sassoli, președintele Parlamentului European, urmată de o conferință comună de presă.
Totodată, premierul român a semnat în cartea de onoare a Parlamentului European iar acum participa la reuniunea grupului PPE din Parlamentul European.
Tot în cursul zilei de astăzi, șeful Executivului român va avea întâlniri cu lideri politici din Parlamentul European, respectiv cu Manfred Weber, președintele grupului PPE, precum și cu lideri ai altor grupurilor parlamentare.
De asemenea, premierul Ludovic Orban va avea, la sediul Comisiei Europene, întrevederi bilaterale cu Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis, vicepreședinți executivi ai Comisiei Europene, precum și cu Adina Vălean, comisar european pentru transport.
Programul include și o întâlnire cu europarlamentarii români, care va avea loc la sediul Reprezentanței Permanente a României la UE.

Joi, 9 ianuarie, prim-ministrul Ludovic Orban va avea o întrevedere bilaterală cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Cei doi oficiali vor susține declarații comune de presă.
Vizita la Bruxelles include, totodată, întrevederi ale prim-ministrului Ludovic Orban cu Donald Tusk, președintele Partidului Popular European, și Antonio Lopez Isturiz, secretarul general al Partidului Popular European, la sediul PPE.
Tot în cursul zilei de joi, 9 Ianuarie, premierul va avea o întrevedere cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, urmată de o conferință de presă susținută de cei doi oficiali, și va participa la un dejun informal cu Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO.
Programul la Bruxelles se va încheia cu vizita delegaței române la NATO.