Președintele Klaus Iohannis a afirmat, ieri, la Cluj, că abia așteaptă să treacă moțiunea de cenzură

PPEPreședintele Klaus Iohannis a afirmat, ieri, la Cluj, că abia așteaptă să treacă moțiunea de cenzură și le-a spus liberalilor să fie pregătiți de guvernare, pentru că „momentul vine și vine repede”.

“Sunt foarte bucuros pentru că putem împreună să pregătim în sensul cel mai pozitiv viitorul României, pentru că, dragii mei, împreună vom face viitorul României. Am început foarte bine, ați început cu acțiunea de strângere de semnături și în acest moment eu vă mulțumesc, ați fost și harnici și convingători și ați reușit să adunați un număr enorm pentru candidatura mea peste 2,2 mil semnături. Vă mulțumesc și vă felicit!
Deschiderea anului universitar mi-a dat ocazia să mă întâlnesc cu foarte, foarte mulți oameni și ei așteaptă de la noi să revolvăm problemele României și acest lucru dragii mei nu e simplu.
Să vedem cum am ajuns aici și unde stăm. Întotdeauna, omului îi șade bine să înceapă să-și facă un plan și începutul e o analiză
Stăm foarte prost. În dec 2016 românii au considerat că e bine și nu e bine să meargă la vot, unii s-au dus, alții nu. Unii din cei care s-au dus au crezut minciunile PSD, care a promis că va curge lapte și miere, dar, ghinon, cum a spus unul, nu a fost așa. A început să curgă atacuri la justiție, la mediul privat, la economie, au început să ocupe PSD toate pozițiile cheie din marile sisteme publice cu oameni din partid și, dacă ar fi fost competenți poate ar fi fost o chestiune care se putea dezbate politic, dar foarte mulți sunt slugarnici și așa am ajuns foarte prost.
Pesediștii și-au dat singuri jos guverne, dar prin asta calitatea guvernării nu s-a îmbunătățit, ba a mers din rău în rău . Am ajuns acum să avem un guvern care reușește contraperformanță după contraperformanță, eu am numit acest guvern un guvern eșuat, dar aceste eșecuri ale pesediștilor ne dor, pentru că se repercutează asupra vieții noastre de zi cu zi.
Fără PSD României i-ar fi fost mult, mult mai bine, PSD în realitate a ținut România în loc, a promis una, a făcut alta, a inhibat dezvoltarea României
Și acum suntem în situații nemaivăzute. Am deschis azi anul universitar, dar nu există un ministru al educației în România, pentru că acest guvern care a pierdut majoritatea refuză să se prezinte în Parlament
Acest guvern propune pentru funcții europene importante persoane care nu sunt potrivite. Acum, astăzi, persoana prospusă pentru comisar european a fost pur și simplu refuzată pentru probleme de integritate. Rușine, rușine PSD-ului! Aici suntem și probabil unii o să mă întrebați: și dumneata ce ai făcut? Eu am făcut tot ce a putut președintele României să facă. Foarte multe din prostiile, năstrușniciile, atacurile PSD asupra statului român am reușit să le opresc.
Abia aștept să treacă moțiunea și să scăpăm de PSD!
Fiți pregătiți, momentul vine și vine repede și trebuie să vă apucați de o guvernare serioasă.”