Programul Corpul european de solidaritate oferă oportunități de dezvoltare pentru tinerii europeni!

PPEDacă ai între 17 și 30 de ani și dorești să contribui la îmbunătățirea societății, înscrie-te în Corpul european de solidaritate! Acest program este o inițiativă importantă a Comisiei Europene menită să consolideze solidaritatea europeană. Acesta este necesară mai mult ca oricând date fiind ratele șomajului în rândul tinerilor, criza economică sau creșterea euroscepticismului.

Pentru a aborda provocările cu care se confruntă Europa în mod sustenabil și a promova solidaritatea cât mai curând posibil, Corpul european de solidaritate se concentrează pe viitorul Europei: tinerii. Conform unui studiu #Eurobarometru publicat în martie 2019, 35% dintre tinerii din România au locuit în străinătate în scopul unei experiențe de învățare cel puțin 2 săptămâni, tinerii români fiind astfel deschiși la oportunități de dezvoltare internaționale.

Corpul european de solidaritate are ca obiectiv să devină punctul central de intrare al UE pentru tinerii care doresc să se implice în activități de voluntariat sau să lucreze la proiecte în beneficiul comunităților și al persoanelor din întreaga Europă. Ideea este de a oferi tinerilor oportunitatea de a dobândi competențe valoroase pentru dezvoltarea personală, socială, civică și profesională, inclusiv învățarea și formarea, ajutând în același timp și alte persoane! Încurajez toți tinerii europeni să se implice în conturarea viitorului societății europene, și nu numai, iar un prim pas reprezintă înscrierea în Corpul european de solidaritate!