Reducerea sacrificărilor de bovine în centrele specializate

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică, în anul 2014 s-a înregistrat o creștere în ceea ce privește sacrificările de porcine, ovine, caprine și păsări și o scădere în ceea ce privește sacrificările de bovine în centrele specializate. În anul 2014, sacrificările de bovine în unitățile industriale specializate au scăzut față de anul precedent cu 2,3%. Prin urmare, și producția de carne de bovine a scăzut cu 0,5%. În ceea ce privește sacrificarea porcinelor, s-a înregistrat o creștere de 5,9%, iar producția de carne de porc a crescut cu 5,4%. Numărul de ovine și caprine care au fost sacrificate în centre industriale specializate a crescut în anul 2014 cu 46,3%, iar producția de carne cu 50,7%. Numărul de păsări sacrificate a crescut cu 3%, iar producția de carne a fost cu 4% mai mare în 2014 față de 2013. Având în vedere scăderea în ceea ce privește producția și sacrificarea bovinelor în unitățile specializate:

Ce măsuri propune Comisia pentru a încuraja fermierii români să se îndrepte spre centre specializate de sacrificare a animalelor?