Relațiile dintre UE și Liga Statelor Arabe și cooperarea pentru combaterea terorismului

 Daniel Buda (PPE ), în scris. — O securitate solida in Uniunea Europeana este necesara, in contextul in care aceasta s-a schimbat in mod radical in ultimii ani din cauza noilor conflicte si revolte din vecinătatea Uniunii. Trebuie sa se tina cont nu numai de dezvoltarea rapida a noilor tehnologii, dar si creșterea îngrijorătoare a radicalizării care conduce la violenta si terorism la nivel mondial. Aceasta amenințare poate fi combătuta doar cu efortul guvernelor naționale si al organizațiilor regionale si internaționale.

Mai mult, aceasta propunere de rezoluție afirma faptul ca este vitala cooperarea in materie de asistenta umanitara, dar si identificarea masurilor practice care ar trebui luate in considerare pentru a contracara radicalizarea, recrutarea si deplasarea teroriștilor si luptătorilor străini, precum si modalitățile de tratare a luptătorilor care se întorc la locul din care au plecat.

Am votat in favoarea acestei rezoluții deoarece consider ca masurile de combatere a terorismului se pot concretiza si integra mai eficace printr-o cooperare strânsa cu tarile terțe, îndeosebi cu tarile din lumea araba si din Africa, si care trebuie sa se axeze pe cauzele profunde de natura socioeconomica si culturala ale acestui fenomen.