România între paradoxuri: țara cu cea mai mare recoltă de porumb, dar și cu importuri masive de porumb!

PPEÎn 2018, România a înregistrat cea mai mare recoltă de porumb din UE.

Cu toate acestea, țara noastră a sporit importurile de porumb în primul trimestru al anului cu peste 17%, la 173.170 de tone, conform buletinului de comerţ exterior realizat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Importurile de grâu au crescut semnificativ, la fel și importurile de cartofi, ceapă și usturoi.

Din păcate, pe lângă importurile masive de porumb și grâu, România importă tone de pâine congelată, produse de panificație și nu numai. Este inadmisibil ca astăzi, în România, noi să fim pricipala țară care exportă grâu, porumb, animale vii, dar să fim în același timp statul cu importuri masive de pâine congelată, de produse de panificație, mezeluri.

Principala preocupare pe care o voi avea în actualul mandat de europarlamentar este dezvoltarea sectorului agricol pe componenta de procesare a produsului brut din agricultură. În continuare, Partidul Național Liberal va sprijini procesarea în agricultură și se va preocupa pentru consolidarea poziției fermierului în piața europeană astfel încât să devină competitiv și performant!