România și alte 11 state membre vor colabora pentru a îmbunătăți siguranța infrastructurii rutiere și siguranța pietonilor și bicicliștilor!

PPEEU Road Safety Exchange!

Comisia Europeană și statele membre ale UE au aderat la un nou obiectiv de reducere a deceselor și a vătămărilor grave în accidente rutiere cu 50 % între 2020 și 2030. În acest context, Comisia a lansat proiectul „EU Road Safety Exchange”, finanțat de Parlamentul European, care urmărește să contribuie la eliminarea diferențelor în materie de siguranță rutieră între statele membre ale UE prin acordarea de sprijin unui număr de țări cu potențial ridicat de îmbunătățire a siguranței rutiere, contribuind astfel la reducerea numărului total de decese și de vătămări grave pe drumurile europene.

Douăsprezece state membre ale UE își unesc forțele pentru a colabora în vederea îmbunătățirii siguranței rutiere, ca parte a unui nou proiect finanțat de UE (EU Road Safety Project). Există diferențe importante în ceea ce privește performanțele în materie de siguranță rutieră ale statelor membre UE. Proiectul desfășurat de-a lungul a trei ani urmărește să abordeze aceste disparități și va reuni experți din România, Austria, Bulgaria, Franța, Grecia, Irlanda, Lituania, Țările de Jos, Polonia, Portugalia, Spania și Suedia.

Experții în domeniul transporturilor din cele douăsprezece țări participante vor colabora pentru a face schimb de bune practici privind reducerea vitezei, construirea unei infrastructuri sigure și îmbunătățirea aplicării legislației, colectarea de date, precum și siguranța pietonilor și a cicliștilor în zonele urbane.