Românii sunt din nou victimele discriminării în Marea Britanie

Zilele trecute, românii din Marea Britanie au fost din nou protagoniștii unei campanii acerbe de discriminare, venite de această dată din partea postului Channel 4, care a prezentat un documentar discriminator și xenofob la adresa tuturor românilor care locuiesc în această țară. Marea Britanie ne demonstrează că este departe de a respecta directiva europeană cu privire la combaterea discriminării pe motive de origine rasială sau etnică, religie sau credință.

Oficialii din Marea Britanie ar trebui să înțeleagă ce înseamnă respectul față de cei care le tratează bolnavii, le cresc și le educă copiii. Recentele evenimente din Grecia, valul de extremism din Franța, dar și documentarul discriminator de la televiziunea din Marea Britanie la adresa românilor ar trebui să genereze o reacție fermă din partea Comisiei în privința respectării directivei UE privind combaterea discriminării pe motive de origine rasială sau etnică, religie sau credință de către statele membre.

Care este poziția Comisiei cu privire la valul de extremism din UE?

Care sunt măsurile pe care le va lua Comisia astfel încât toate statele membre ale UE să respecte directiva europeană cu privire la combaterea discriminării pe motive de origine rasială sau etnică, religie sau credință și care sunt sancțiunile pe care aceste state le riscă în cazul în care nu aplică sau nu respectă această directivă?