Schema de ajutoare pentru aprovizionarea instituțiilor de învățământ cu fructe și legume, cu banane și cu lapte

Uniunea Europeană se confruntă cu fenomenul obezității în rândul tinerilor, peste 22 milioane de tineri și copii având greutatea peste medie, ca rezultat al consumului excesiv de mâncare procesată, bogată în zahăruri, grăsimi și alți aditivi, în plus, un stil de viață sedentar. Scăderea continuă a consumului de fructe, legume și produse lactate în rândul tinerilor a determinat Comisia să reviziuiască și să cuprindă într-un cadru comun cele două scheme separate de distribuție a fructelor, legumelor și laptelui în școli. Consider că inițiativele de promovare a consumului de alimente sănătoase nu trebuie limitate doar la instituțiile de învățământ. Familia și profesorii sunt factori esențiali, care joacă un rol important în promovarea unui regim alimentar echilibrat. Obiectivul principal al noului regulament este de a convinge tinerii că fructele și laptele, contribuie la sănătatea și creșterea armonioasă a acestora. Pe de altă parte, pentru a apropia tinerii de natură, este important ca ei să știe de unde provin aceste alimente. În acest context, susțin cu tărie desfășurarea campaniilor de promovare a produselor agricole regionale și cele de sezon, în primul rând pentru că sprijină producătorii agricoli de la nivel local, dar și pentru faptul că acțiunile contribuie la formarea unor obiceiuri alimentare sănătoase.