Schimb de opinii cu Comisarul European pentru Agricultură, dezbateri privind ajutorul național tranzitoriu!

PPENoul pachet de măsuri de sprijin pentru fermieri, pe agenda Comisiilor din Parlamentul European!

Săptămâna aceasta voi participa la reuniunile Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, la ședința de lucru a Grupului PPE a Comisiei de Afaceri Juridice din Parlamentul European, la reuniunea de lucru a Grupului PPE a Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală, precum și la ședința Grupului PPE din Parlamentul European.

➡️ Astfel, astăzi voi participa la ședința de lucru a Grupului PPE a Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală, unde vom discuta pe marginea votului pe care îl vom acorda cu privire la raportul referitor la dispoziții tranzitorii privind sprijinul acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și din Fondul european de garantare agricolă (FEGA) în anul 2021. De asemenea, vom dezbate noul pachet de sprijin pentru fermieri anunțat de Comisia Europeană săptămâna trecută.

➡️ Marți voi participa la ședința comisiei de Agricultură și Dezvoltare din Parlamentul European, urmând a fi supus la vot raportul referitor la dispoziții tranzitorii privind sprijinul acordat din Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și din Fondul european de garantare agricolă (FEGA) în anul 2021. De asemenea, vom avea o ședința de lucru a Grupului PPE a Comisiei de Afaceri Juridice din Parlamentul European. În cadrul acestei reuniuni, vom analiza Documentul de Poziție al Grupului PPE pe marginea Migrației, vom avea un schimb de opinii cu coordonatorii comisiilor și vom analiza principalele rapoarte supuse la vot în cadrul plenarei din luna mai.

➡️ Miercuri voi participa la reuniunea Grupului PPE din cadrul Parlamentului European, unde vom dezbate Documentul de Poziție al Grupului privind Migrația și Azilul. De asemenea, vom avea un shimb de opinii pe marginea raportului privind Cadrul Financiar Multianual 2021-2027.

➡️ Joi voi participa la reuniunea Comisiei de Agricultură și Dezvoltare din Parlamentul European, al cărei vicepreședinte sunt. Principalul punct de pe ordinea de zi constă în schimbul de opinii cu Comisarul European pentru Agricultură, domnul Wojciechowski, pe marginea măsurilor excepționale de sprijin al sectorului agroalimentar.

Vă voi reda discuţiile şi dezbaterile care vor avea loc în cadrul şedinţelor la care voi participa însă până atunci, dacă aveţi întrebări sau nelămuriri, vă stau la dispoziţie pentru a vă răspunde.