Schimb de opinii cu Stella Kyriakides, Comisar European pentru Sănătate, dar și dezbateri pe marginea Fondului de Tranziție Justă!

PPESchimb de opinii cu Stella Kyriakides, Comisar European pentru Sănătate, dar și dezbateri pe marginea Fondului de Tranziție Justă, inteligenței artificiale, pe agenda comisiilor PE!

Astăzi și mâine voi participa la reuniunile Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală, Comisiei de Dezvoltare Regională și Comisiei de Afaceri Juridice din Parlamentul European, dar și la ședința grupului de lucru Bugete din cadrul PPE.

 În cadrul ședinței Comisiei AGRI, vom avea un schimb de opinii cu Comisarul European pentru Sănătate, doamna Stella Kyriakides, pe marginea sectorului agricol, în contextul pandemiei COVID-19.

 În cadrul reuniunii Comisiei REGI, vom supune la vot propunerea cu privire la negocierile pentru un nou parteneriat cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlanda de Nord. De asemenea, vom avea o dezbaterea pe marginea Fondului de Tranziție Justă.

 Ordinea de zi a Comisiei JURI cuprinde schimburi de opinii pe marginea următoarelor propuneri de rapoarte: Cadrul de aspecte etice asociate cu inteligența artificială, robotica și tehnologiile conexe, Regimul juridic al răspunderii civile pentru roboți și inteligență artificială, Drepturile de proprietate intelectuală pentru dezvoltarea tehnologiilor de inteligență artificială.

 În cadrul grupului de lucru Bugete PPE, vom analiza rapoartele care vor fi dezbătute și supuse la vot în ședința plenară de la sfârșitul acestei săptămâni. Vă voi reda discuţiile şi dezbaterile care vor avea loc în cadrul şedinţelor la care voi participa însă până atunci, dacă aveţi întrebări sau nelămuriri, vă stau la dispoziţie pentru a vă răspunde.