Sectorul laptelui exclus din noul Cod fiscal al României

Proiectul noului Cod fiscal a intrat în dezbatere publică de curând în țara noastră, iar acesta confirmă munca unor patronate din industria alimentară, precum cel al cărnii, legumelor, fructelor, însă unul dintre cele mai disputate sectoare din ultima perioada, cel al laptelui, a fost omis în totalitate. Așadar, s-a înțeles că taxa pe valoare adăugată redusă la 9% pentru carne, pește, legume, fructe poate repeta succesul înregistrat în sectorul de panificație, însă produsele lactate nu beneficiază de acest „tratament preferențial”, rămânând în marja generală de TVA de 24%.

Sectorul laptelui a înregistrat o scădere a producției de aproximativ 30% în prima perioadă a acestui an, o scădere considerabilă în comparație cu anul 2014, acest lucru datorându-se cotei mari de impozitare cu care producătorii nu sunt de acord.

Care sunt recomandările Comisiei pentru autoritățile române, astfel încât sectorul laptelui să fie introdus în noul Cod fiscal?