Siguranța alimentară ar trebui să fie o prioritate pentru toate statele membre

Piața alimentară din Uniunea Europeană este extrem de diversificată. Acest lucru este benefic pentru cumpărători, aceștia având posibilitatea să aleagă dintr-o gamă cât mai largă de produse. Din păcate, problema majoră este aceea că produsele nu sunt alese de către cumpărători în funcție de siguranță, ci mai degrabă în funcție de preț.

Anul acesta, în Elveția, a avut loc un referendum cu privire la siguranța alimentară. Acesta a avut loc pentru a întări ideea de necesitate a consolidării siguranței alimentare.

Securizarea consumului alimentar din Uniunea Europeană ar conduce la crearea unui mecanism mai puternic de susținere a fermierilor din țările membre. Pe lângă acest lucru, aceștia ar trebui să fie mai atenți la produsele pe care le comercializează și, înainte de aceasta, ar trebui să se concentreze la tot procesul de producție, astfel încât produsele scoase pe piață să fie conforme cu normele. În același timp, s-ar pune un accent și mai mare pe tot ceea ce se importă din țări terțe.

Ce instrumente are Comisia la îndemână pentru a spori siguranța alimentară din statele membre ale UE?