Daniel Buda (PPE ), în scris. — În Venezuela derapajele democratice ale regimul „bolivarian” au depășit limita autoritarismului trecând la măsuri dictatoriale. Numeroase arestări ale liderilor marcanți ai opoziției scot la iveală faptul că președintele Maduro este în pragul de a dărâma ultimele vestigii ale democrației.

Există serioase temeri că alegerile intermediare din septembrie vor demonstra același lucru: că mașina electorală creată de defunctul Chavez, bazată pe pomeni, presiune și amenințări va confirma aceeași stare de fapt.

Sondajele de opinie recente arată faptul dacă ar avea loc alegeri în această perioadă, partidul de guvernare ar pierde mai mult de 20 de procente. Prin urmare, este de așteptat ca guvernul de la Caracas să amâne alegerile, ceea ce ar spori protestele și ar mobiliza opoziția.

Susțin propunerea de rezoluție referitoare la situația din Venezuela fiind convins de faptul că dacă această agresiune continuă și se refuză orice formă de dialog, rezultatul va însemna regres economic, instabilitate socială și izolare internațională.