Sub guvernarea PSD-ALDE, bunăstarea românilor este tradusă prin inflație și instabilitate economică!

PPECreșterea economică artificială generată de guvernanți reprezintă o adevărată „bombă cu ceas” ce distruge bunăstarea și stabilitatea financiară a românilor. Banca Naţională a României a anunțat 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a crescut, de la 3,3% la 3,4%, prognoza pentru decembrie 2020, în contextul în care inflaţia de bază a accelerat, activitatea economică s-a intensificat, iar preţurile sunt împinse în sus de o cerere în exces.

La ora actuală, guvernanții se laudă cu o creștere economică amplă, dar susținută de creșteri administrative ale salariilor, nu de investiții semnificative. Sub guvernarea PSD-ALDE, s-a creionat cel mai sumbru tablou al economiei: nivelul extrem de ridicat al inflației afectează bunăstarea românilor, generând o scădere dramatică a nivelului de trai, iar instabilitatea sistemului fiscal, devalorizarea leului, scumpirile în lanț au condus la prețuri inaccesibile pentru români. Scumpirea alimentelor, a serviciilor, a gazelor, a carburanților, a energiei electrice reprezintă o lovitură puternică pentru românii deja falimentați de măsurile iresponsabile luate de guvernarea PSD-ALDE.

Declanșarea unei crize economice și financiare de către guvernanții PSD-ALDE devine aproape o certitudine dat fiind haosul economic generat. Investițiile au scăzut alarmant, cheltuielile sunt din ce în ce mai reduse pentru proiectele finanțate din fonduri europene, iar cheltuielile de personal și asistență socială au crescut până la un nivel nesustenabil! Din păcate, în loc să atragă fonduri europene și să realizeze investiții care să genereze o creștere economică reală, guvernanții aleg să ignore cu desăvârșire șansa de dezvoltare garantată prin fondurile europene!