Conform unui studiu realizat de Copa Cogeca, cererea de alimente la nivel mondial va crește cu 60 % până în anul 2050, în condițiile în care resursele vor fi din ce în ce mai limitate. Acest fapt se datorează și creșterii populației lumii, preconizată să atingă cifra de 9,1 miliarde de persoane în 2050, față de 7,2 miliarde, cât numără în prezent. Pentru a susține această cerere, agricultura trebuie să se dezvolte sustenabil și investițiile în producția agricolă europeană trebuie sporite pentru a satisface cererea globală de alimente. De asemenea, în cadrul politicii agricole comune vor trebui incluse prevederi care să sprijine dezvoltarea sustenabilă a agriculturii. Pentru a încuraja un stil de viață sănătos în rândul consumatorilor, fermierii și cooperativele înființate de aceștia trebuie sprijiniți și ajutați astfel încât agricultura să producă hrană bogată în substanțe nutritive și producția agricolă europeană să fie una de calitate.

Ce plan de acțiune are la dispoziție Comisia pentru includerea anumitor prevederi care să sprijine sustenabilitatea agriculturii, în cadrul politicii agricole comune?

Ce instrumente financiare are la dispoziție Comisia pentru susținerea fermierilor astfel încât cererea de alimente de pe piață să fie satisfăcută?

Ce recomandări poate face Comisia autorităților române astfel încât agricultura românească să fie sustenabilă?