Tuberculoza transmisă de animale este o amenințare foarte mare pentru populație

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că varianta tuberculozei transmise de animale a fost neglijată timp de zeci de ani, iar boala luată de la animale este mai gravă și mai greu de tratat decât forma sa clasică. Boala, cunoscută și ca tuberculoza bovină, îi afectează mai ales pe veterinari, fermieri și măcelari. Medicii avertizează că sunt infectate peste 100 000 de persoane anual.

Studii realizate în Mexic arată că în 28% din totalul cazurilor de tuberculoză boala a fost luată de la animale. Un alt studiu realizat pe copii, în California, ridică acest procent la 45%. O problemă foarte gravă este aceea că, în multe dintre cazuri, cei care suferă de tuberculoza luată de la animale nu sunt corect diagnosticați.

Din nefericire, acest tip de tuberculoză nu afectează doar plămânii, ci și alte organe, ceea ce complică diagnosticarea și îngreunează tratamentul.

Ce instrumente are Comisia la îndemână pentru ca boala să fie mai simplu de tratat, iar cei care intră în contact cu animalele să fie informați cu privire le riscurile la care se expun?