Uite că se poate: Ministerul Mediului și Ministerul Apelor și Pădurilor obligate la despăgubiri!

PPEFelicitări judecătorilor care au înțeles că cine are beneficii, trebuie să aibă și responsabilități! Astăzi, vorbim în România de un atac sistematic al lupilor, urșilor, mistreților asupra oamenilor și recoltelor agricole. Pagubele sunt imense! Vieți omenești curmate, destine distorsionate, falimente la tot pasul.

Discuțiile în Parlamentul European sunt interminabile în acest sens. Comisii și comitete au concluzionat că responsabilitatea este a statului membru. Până la urmă, el este beneficiarul sumelor consistente plătite de fondurile de vânătoare care exploatează aceste animale. Logic, dacă se produc prejudicii, tot statul trebuie să le plătească.

Am atras atenția, nu de mult, asupra faptului că fermierii sunt lăsați în bătaia puștilor celor care dețin astfel de fonduri. Ce a urmat?! Multe telefoane, adrese de la unii și de la alții. Nu-i vorbă! Toți aveau dreptate, că trebuie făcut ceva. Echilibrul cinegetic trebuie păstrat, iar regulile trebuie stabilite cu subiect și predicat de către autorități pentru toată lumea. Dar care autorități?! Daea care toată ziua stă mai nou prin studiouri și ne spune cum facem 4 milioane de tone de porumb în plus pe aceeași suprafață cultivată, astfel încât și curcile râd de noi?! Graţiela Gavrilescu pe care însuși Tariceanu, șeful dânsei de partid, îi spunea că este impotentă funcțional? Noroc cu instanțele de judecată care, deși legate la ochi, reușesc să judece drept într-o lume strâmbă!