Universitatea Stellenbosch, un centru de excelență în știința alimentelor!

PPEAstăzi, în cadrul vizitei de lucru din Africa de Sud, am fost invitați la Universitatea Stellenbosch, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior. Universitatea Stellenbosch se remarcă prin cercetare intensivă, având un impact puternic pozitiv asupra dezvoltării comunităților locale. Valorile Universității formează codul etic al SU: excelență, echitate, responsabilitate, respect. În 1918 existau doar 4 facultăți, de Artă, Educație, Știință și Agricultură, 503 de studenți și 40 cadre didactice. Astăzi, universtatea găzduiește 10 facultăți în 5 campusuri, peste 32 000 studenți, din care 4000 studenți internaționali.

În cadrul universității, există un centru de testare individuală pentru conversia hranei. Departamentul „Știința Alimentelor” se ocupă cu prelucrarea produselor agricole brute în produse alimentare sigure pentru consumul uman. Această știință a alimentelor folosește cunoștințe din chimie, biochimie și microbiologie pentru a descoperi modalități de a îmbunătăți gustul, nutriția și calitatea produselor alimentare astfel încât să fie satisfăcută cererea din ce în ce mai mare de pe piață. Departamentul de Știința Alimentelor de la Universitatea Stellenbosch este privit ca unul dintre cele mai importante instituții de cercetare din domeniul alimentar din Africa de Sud, fiind recunoscut pe plan internațional! Misiunea Departamentului este de a fi un centru competitiv național și internațional de excelență în știința alimentelor și de a furniza, prin cercetare inovatoare, industriei alimentare din Africa de Sud, cunoștințe, produse alimentare de calitate și practici ecologice!