Viața unui fermier nu este concepută în afara formelor asociative!

PPEIar acestea sunt sprijinite cu măsuri fiscale consistente din partea statului și a regiunii!

Alături de colegii din Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, am vizitat compania Extremeña de Arroces care se ocupă cu producția și comercializarea de orez. Această companie este administrată chiar de fermieri care fac parte din cooperative. Agricultorii din această regiune au înțeles multiplele beneficii ale asocierii într-o formă de cooperare agricolă modernă, fiind susținuți prin diferite măsuri fiscale de către autorități. Astfel, această organizare permite ca fermierii să obțină prețurile cele mai bune pe piață. În caz contrar, nu ar face față la volatilitatea prețurilor. De asemenea, prin cooperarea în această formă agricolă, ei reușeșc să-și extindă producția, având acces la informație, la tehnologiile inovative, dar și la proiecte de colaborare.

În ceea ce privește procesul de producție, orezul este cultivat în fermele membrilor Extremeña de Arroces. În toate etapele, aceștia aceștia beneficiază de consiliere din partea serviciile tehnice ale cooperativelor și cultivarea se realizează conform indicațiilor lor. La baza activității există un sistem de producție integrat care respectă principiile de protecția mediului, resurselor naturale, dar și de conservare a solului.

Recoltarea se realizează într-un mod mecanizat, orezul fiind depozitat și ulterior supus primei sale selecții, urmând a fi dus efectiv în fabrică. Tot orezul care intră în Extremeña de Arroces provine 100% din producția proprie a fermierilor. Fiecare camion este controlat riguros pentru a verifica starea optimă a materiei prime astfel încât să fie garantată calitatea produselor noastre finite. Se folosesc tehnici agricole care îndeplinesc cele mai înalte standarde în ce privește siguranța alimentară, dispunând de cele mai moderne tehnologii. Compania Extremeña de Arroces devine un model de afaceri în ce privește asigurarea calității ridicate, trasabilității și furnizarea unui produs sănătos și natural, posibile doar prin asocierea fermierilor într-o formă de cooperare agricolă!