PPEEYE2020: tinerii europeni modelează viitorul Europei împreună cu eurodeputații!

La fiecare doi ani, mii de tineri europeni se reunesc la Strasbourg în cadrul Evenimentului tineretului european (EYE) pentru a-și împărtăși ideile pentru viitorul Europei. EYE oferă tinerilor o șansă de a-și face vocea auzită în democrația europeană. Aproape 9.000 de europeni cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani își vor împărtăși ideile despre viitorul Europei și le vor dezbate cu eurodeputații.

Anul acesta va avea loc a patra ediție a evenimentului, pe 29-30 mai, la Strasbourg. Tema e „Viitorul este acum”, iar în program se află clima, migrația, Brexit, educația, tehnologia și sănătatea. Programul va include activități sportive și un eveniment special pentru tinerii jurnaliști.

Ideile prezentate în cadrul evenimentului vor fi reunite într-un raport și împărtășite cu eurodeputații. Cele mai importante idei vor fi prezentate și discutate cu comisiile parlamentare în timpul „ședințelor de tineret” din toamna anului 2020.

Înregistrează-te în perioada 10 ianuarie – 29 februarie 2020. Nu trebuie decât să reunești un grup de minim 10 participanți și să completezi formularul online. Pentru mai multe informații, accesați următorul link:

https://www.europarl.europa.eu/european-youth-event/en/take-part!.html