Viitorul Politicii de Coeziune, în dezbaterea REGI și COTER!

PPEÎn acest moment sunt prezent la ședința comună a Comisiei de Dezvoltare Regională a Parlamentului European și Comitetul Regiunilor pe tema “Stadiul negocierilor cu privire la viitorul Politicii de Coeziune după 2020”. Evenimentul are loc în cadrul săptămânii europene a orașelor și regiunilor.

Agenda cuprinde o serie de prezentări susținute de doamna Isabelle Boudineau, președintele Comisiei Teritoriale pentru Politica de Coeziune și Buget din cadrul Comitetului Regiunilor, domnul Younous Omarjee, președintele Comisiei de Dezvoltare Regională din PE. De asemenea, va avea loc o scurtă dezbatere cu Comisarul desemnat pentru Dezvoltare Regională și dezbateri cu membrii celor două structuri, REGI și COTER.
Fără discuţie, Politica de Coeziune reprezintă una dintre politicile europene fundamentale, iar aceasta oferă cele mai bune instrumente de punere în aplicare a economiei circulare.
De asemenea, este imperios necesară simplificarea procesului de absorbție, astfel încât banii să ajungă unde trebuie precum și accelerarea negocierilor pentru adoptarea regulamentelor care să permită continuarea implementării eficiente a acestei politici. Banii europeni trebuie să rămână mai departe la dispoziția regiunilor. Tăierea banilor din fondul Politicii de Coeziune sau insuficienta flexibilitate riscă să adâncească disparitățile între regiuni. O Politică de Coeziune puternică înseamnă o Europă puternică!