Cáceres, Patrimoniu al Umanităţii!

PPECáceres, o provincie care, deși pare paradoxal, are nevoie de o PAC echilibrată pentru a evita depopularea zonei!Alături de colegii mei din Comisia de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, am avut o reuniune cu președintele camerei Deputaților din provincia Cáceres, doamna Charo Cordero. „Oraşul celor 1001 scuturi” este denumirea metaforică pe care orașul Cáceres, situat în partea vestică a Spaniei, a dobândit-o datorită numeroaselor blazoane de familie ce împodobesc faţadele exterioare, dar şi pereţii interiori ai palatelor.

La ciudad vieja de Cáceres sau Oraşul vechi din Cáceres reprezintă una dintre cele mai vechi aşezări urbane, ce datează din perioada Evului Mediu şi din cea a Renaşterii, motiv pentru care a fost declarat bun de interes cultural în 1949 şi Patrimoniu al Umanităţii în în 1986.

În ceea ce privește discuțiile avute cu președintele camerei Deputaților din provincia Cáceres, doamna Charo Cordero ne-a transmis faptul că cea mai importantă strategie este de dezvoltare durabilă împotriva depopulării. În acest sens, fondurile alocate prin Politica Agricolă Comună în următorul exercițiu financiar sunt esențiale. Procesul de depopulare a mai multor orașe din provincie este în atenția administrației, iar autoritățile locale depun eforturi pentru a oferi populației din mediul rural aceleași oportunități ca în zona urbană tocmai pentru a preveni depopularea. Iată care sunt câteva din direcțiile prioritare pentru a combate depopularea: cooperarea cu Universitatea din Extremadura, dezvoltarea unui plan social de obținere de locuri de muncă, dezvoltarea agriculturii organice și durabile, investiții industriale, sprijinirea fermelor din mediul rural.