Comisia Europeană lansează coaliția mondială pentru biodiversitate!

PPEComisia Europeană a lansat, în Monaco, o nouă coaliție mondială pentru biodiversitate. Odată cu această campanie de comunicare, Comisia lansează un apel de intensificare a acțiunilor de sensibilizare cu privire la necesitatea de a proteja biodiversitatea.

În perspectiva celei de a cincisprezecea Conferințe a părților (CoP15) la Convenția privind diversitatea biologică, reuniune crucială ce va avea loc în octombrie 2020, Comisia face apel la toate parcurile naționale, acvariile, grădinile botanice, grădinile zoologice, muzeele de știință și istorie naturală să își unească forțele și să sporească gradul de sensibilizare a opiniei publice cu privire la criza naturală.

Prin colecțiile și programele lor de educație și conservare, parcurile naționale, acvariile, grădinile botanice, grădinile zoologice, muzeele de știință și istorie naturală sunt cei mai buni ambasadori pentru a sensibiliza publicul cu privire la efectele dramatice ale crizei biodiversității. Comisia încurajează, de asemenea, autoritățile naționale, regionale și locale, organizațiile neguvernamentale, întreprinderile, oamenii de știință și cetățenii să se implice în acțiuni de sensibilizare în perspectiva Summitului Organizației Națiunilor Unite privind biodiversitatea (CoP15).