Creșterea efectivelor de porcine din SUA ar putea influența negativ piața cărnii de porc din UE

Conform datelor publicate de către Departamentul Agriculturii din Statele Unite ale Americii, efectivele de porcine au atins cel mai înalt nivel din punct de vedere numeric. Astfel, la 1 septembrie, numărul total de porci a fost de 73,5 milioane la nivelul SUA. Creșterea semnificativă a efectivelor implică o producție mai mare de carne de porc.

Însă, în ceea ce privește impactul acestei creșteri asupra pieței internaționale, una dintre provocările cu care s-ar putea confrunta marii producători ar fi prețul. În situația ipotetică în care prețurile la porcinele americane vor crește, iar cererea consumatorilor va stagna, marii producători americani s-ar putea reorienta spre vânzarea mai ieftină a produselor pe piețele externe. Acest lucru ar influența negativ competitivitatea sectorului cărnii de porc din UE pe piața mondială.

În ce măsură consideră Comisia creșterea efectivelor de porcine din SUA drept o amenințare la adresa competitivității sectorului cărnii de porc din UE?

În condițiile în care Comisia consideră o amenințare această creștere semnificativă a efectivelor, care sunt măsurile pe care le consideră oportune în vederea stimulării competitivității sectorului cărnii de porc din UE pe piața mondială?