Dulcețurile din comerț cu aromă de fructe și carmin!

PPECu toate că agricultorii oferă românilor fructe și legume de calitate pentru a asigura o hrană sănătoasă, comerțul abundă de gemuri și dulcețuri care au doar urmă de fructe. În urma unui studiu realizat de Asociația pentru Protecția Consumatorilor, s-a arătat faptul că mai mult de jumătate dintre gemurile și dulcețurile analizate au o cantitate redusă de fructe, în jurul valorii de 30-40 la sută.

Reprezentanții Asociației pentru Protecția Consumatorilor atrag atenția asupra faptului că nu există nicio reglementare care să impună producătorului să folosească o cantitate minima de fructe. Neexistând o asemenea condiție, producătorii se folosesc de acest viciu legislativ și folosesc cantități mici de fructe și cantitați mari de zahăr, zahărul fiind mai ieftin decât fructele. De asemenea, studiul a arătat faptul că în unele gemuri din import, etichetele indicau prezența carminului și doar aromă de dude. În acest sens, i-am adresat Comisiei Europene o întrebare în care i-am solicitat să îmi transmită instrumentele de care dispune în vederea impunerii unui cantități minime de fructe prezente în gemurile și dulcețurile din comerț astfel încât să fie protejată sănătatea cetățenilor. Vă voi reda răspunsul de îndată ce îl voi primi.