Închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19 a lăsat o treime dintre elevii din întreaga lume, adică 463 de milioane de copii, în imposibilitatea de a […]
Citeste tot...Recent, Singapore a autorizat producerea și comercializarea cărnii artificiale, care nu provine din sacrificarea animalelor. Întreg procesul de producție are loc în laborator. Produsul va fi, […]
Citeste tot...Astăzi, mai mult ca oricând, impactul fenomenelor meteorologice extreme asupra activității umane este tot mai evident. Agricultura, în toate segmentele ei, este afectată direct de aceste […]
Citeste tot...Reprezentanții Băncii Mondiale avertizează că 100 de milioane de oameni vor fi împinși în „sărăcie extremă” și vor trăi cu mai puțin de 2 dolari pe […]
Citeste tot...Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în primele nouă luni ale anului trecut, deficitul comercial cu produse agroalimentare al României s-a cifrat la un miliard de euro, […]
Citeste tot...Consiliul Internațional al Aeroporturilor din regiunea Europa semnalează faptul că aproape 200 de aeroporturi din Europa se vor confrunta cu posibilitatea intrării în insolvență în următoarele […]
Citeste tot...În mai 2020, Comisia a publicat Strategia „De la fermă la consumator” și Strategia privind biodiversitatea. Acestea includ obiective ambițioase care trebuie atinse până în 2030 […]
Citeste tot...Risipa de mâncare de la nivel mondial s-a accentuat în contextul pandemiei de COVID-19. Laptele și ouăle sunt aruncate, strugurii putrezesc, iar porcii sunt îngropați. Foarte […]
Citeste tot...Organizația Națiunilor Unite și Organizația Mondială a Sănătății avertizează că hrana nesigură este o amenințare pentru sănătatea umană, aceasta îmbolnăvind 600 de milioane de oameni anual. […]
Citeste tot...Potrivit informațiilor din Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, forța de muncă din România este printre cele mai afectate din Uniunea Europeană de criza COVID-19. Conform […]
Citeste tot...Organizația sindicală FAU Bonn din Germania semnalează modul necorespunzător în care sunt tratați muncitorii sezonieri români veniți în Germania să culeagă căpșuni. Organizația sindicală a arătat […]
Citeste tot...Puiul a fost considerat una dintre sursele principale de proteine, dar s-a constatat că puiul crescut cu actuala tehnologie, chiar si cel ecologic, vândut pentru consum […]
Citeste tot...În anul 2019 industria zahărului din întreaga lume a intrat într-o criză istorică. Astfel, anul 2020 trebuia să fie un an al redresărilor pe această piață, […]
Citeste tot...Potrivit unui studiu recent al specialiștilor americani, alimentele ambalate în conserve, fie că este vorba de pește, pate de ficat ori carne, pot fi foarte nocive […]
Citeste tot...În ultimii ani, cererea internă de cartofi s-a diminuat semnificativ, astfel că, între anii 2008 și 2018, consumul a scăzut cu o rată anuală de circa […]
Citeste tot...Criza de spaţii frigorifice este o nouă dovadă a modului în care criza coronavirusului perturbă industria alimentară mondială. Această criză generează reducerea producţiei şi ar putea […]
Citeste tot...