PNL este singura formațiune care are capacitatea de a dezvolta comunitățile locale și de a moderniza România!

PPEAm acceptat invitația colegului meu, viceprimarul Comunei Căianu, domnul Arsinte Bucur, de a participa astăzi, la Zilele Comunei Căianu, alături de colegii mei, președintele OFL Cluj și consilier local Cluj-Napoca, doamna Mihaela Suciu, de consilierii județeni, doamna Ligia Pop, domnii Călin Tuluc și Andro Marinel și de vicepreședintele PNL Cluj-Napoca, domnul Ioan Morocăzan.

Am avut de asemenea plăcerea să ne reîntâlnim cu Daniel Crișan, un tânăr antreprenor de succes, care va fi candidatul PNL pentru funcția de primar la alegerile locale de anul viitor. Sunt convins că cetățenii din comuna Căianu îl vor susține, iar prin implicare și dedicare, va schimba în bine viața comunității.

În discursul meu, le-am mulțumit cetățenilor pentru voturile acordate PNL la alegerile europarlamentare. Câștigarea actualului meu mandat în Parlamentul European precum și a poziției de vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din forul european, nu ar fi fost posibile fără sprijinul și votul clujenilor. În următorii 5 ani, mă voi bate astfel încât România să poată dezvolta sectorul de procesare al produsului brut din agricultură, iar acesta să nu mai fie exportat, apoi importat sub formă de produs finit.

Din 2021, subvențiile în agricultură vor crește la 220 euro, în contextul în care acestea au fost reduse pentru alte state. De asemenea, prin amendamentele depuse de mine în mandatul trecut, am reușit să creștem alocările financiare pentru tineri până în 40 de ani, de la 70.000 de euro la 100.000, perioada de implementare fiind crescută ‪de la 5 la 7‬ ani.

Pentru prima dată noi, cei de la PNL, am introdus în politica agricolă comună conceptul ”noul fermier”, care se adresează persoanelor de peste 40 de ani care vor să dezvolte o afacere în agricultură și vor putea accesa până la 100.000 de euro din fonduri europene.
Sunt sume importante pe care le-am pus și în dreptul agriculturii ecologice, iar cei interesați trebuie să știe că pot primi până la 600 de euro pe hectarul cultivat, când vorbim de plante anuale, iar când vorbim de plante perene, subvenția poate ajunge la 900 de euro. Am venit cu un sprijn pentru cei care pun accent pe bunăstarea animalelor: 500 de euro pe cap de animal care respectă condițiile de bunăstare. Toate acestea se cor concretiza începând cu anul 2021.

Parteneriatul meu cu aleșii locali și cu fermierii reprezintă o prioritate pentru mine, convins fiind că împreună putem face tot ceea ce este necesar pentru ca drepturile şi interesele cetăţenilor români şi ale României să fie cu adevărat promovate la nivel european, iar viaţa acestora să fie mai bună.

Pe plan politic, ne așteaptă 3 rânduri de alegeri, unele mai importante ca altele, începând cu alegerile prezidențiale, continuând cu alegerile locale și apoi cu cele parlamentare. Un lucru este cert, PNL este cel mai serios și performant partid din România, partidul care, alături de președintele Klaus Iohannis, reprezintă singurii parteneri reali ai românilor. Prin votul clujenilor, în luna noiembrie, președintele Klaus Iohannis va fi reconfirmat în funcția de președinte iar răul semănat de PSD va fi stârpit definitiv.