Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună trebuie să fie prioritare în finanțările europene!

PPEÎn această după-amiază am participat, prin intermediul sistemului de videoconferință, la reuniunea grupului de lucru a Comisiilor de Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dezvoltare Regională, Bugete, Transporturi din Parlamentul European. Am intervenit în cadrul acestei ședințe și am subliniat faptul că este extrem de important să maximizăm și să creștem gradul de comunicare cu cetățenii deoarece foarte multă lume se întreabă unde este Parlamentul European și unde sunt instituțiile europene în această perioadă. Cred că noi, ca și grup politic, cel al PPE, trebuie să intensificăm comunicarea și să le transmitem cetățenilor faptul că suntem alături de ei. Totodată, am subliniat în intervenția mea faptul că este important să transmitem opiniei publice când vor fi efectiv virate sumele de bani alocate către statele membre, astfel încât cetățenii să vadă măsurile concrete luate de instituțiile europene.

În ceea ce privește programul de lucru al Parlamentului European, consider că după relaxarea măsurilor restrictive impuse de Covid-19, Parlamentul trebuie să își reia activitatea, chiar și în perioada de vară și, mai ales în perioada vacanței parlamentare. Trebuie să recuperăm timpul pierdut în cadrul trialogurilor și în cadrul dezbaterilor din comisii.

Cu privire la Cadrul Financiar Multianual, este foarte important ca cele două politici esențiale ale UE, Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, să fie prioritare în finanțările europene. Eu cred că este important să ne asumăm schimbarea priorităților în acest CFM și trebuie să spunem faptul că programe precum Green Deal sau Farm-to-Fork vor fi puse în așteptare iar acum trebuie să ne canalizăm toate eforturile în vederea recuperării locurilor de muncă pierdute ca urmare a acestei crize.

Cu privire la sprijinirea sectorului agricol, am subliniat în intervenția mea faptul că acesta trece printr-o perioadă dificilă, nu doar din cauza efectelor Coronavirusului ci și din cauza faptului că la nivel european avem parte de o secetă pedologică ce afectează în mod grav culturile. Noi, Parlamentul European trebuie să avem un set de mesaje foarte clare pentru fermieri iar Politica Agricolă Comună și Politica de Coeziune trebuie finanțate consistent!